Кім розповів про наступ і херсонських партизан

Коментарi:

Багато галасу в інформпросторі наробило інтерв'ю миколаївського мера Олександра Сенкевича, яке сьогодні, 26 квітня, опублікувала Українська правда.

Окрім іншого, у ньому градоначальник заявив, що Миколаїв готується до нападу та облоги. Така інформація схвилювала і безпосередньо городян, і наших сусідів. Тому губернатору Віталію Кіму довелося кілька разів на день пояснювати, що мав на увазі Олександр Сенкевич.

Питання "коли на Миколаїв планується напад?" задали голові області та в ефірі всеукраїнського телемарафону увечері у вівторок, 26 квітня.

"Наступ на Миколаїв не очікується. Очікується наступ на Херсон. Ми хочемо самі наступати. Ми готуємось до захисту, до поганого варіанту, якщо ми програємо на передній лінії. Але насправді ми готуємось наступати та захищатися. Ми готуємось до гіршого сценарію завжди. Але (військова) допомога йде, і ми готуємось іти вперед", – пояснив Кім в ефіці всеукраїнського телемарафону.

Крім того, Кім зазначив роботу "українських партизанів у Херсонській області", які, за його словами, вже "вбили 80 орків, за що ми їм вдячні". Але мирним жителям – у світлі того, що військові РФ мають намір оголошувати в області псевдореспубліку – він порадив "не геройствувати". Тобто, якщо й виходити на проукраїнські мітинги, не робити це, як у перші дні війни, коли херсонці буквально кидалися голими руками на танки.