Митрополит Онуфрій готовий повести паству рятувати маріупольців

Коментарi:

Митрополит Онуфрій пропонує організувати молитовну ходу до Маріуполя.

"З глибоким сумом спостерігаю за тим, що цими днями відбувається в Маріуполі. Почуття серцевої скорботи спонукає напередодні головного християнського свята — Світлого Христового Воскресіння звернути увагу на необхідність порятунку тих, хто, залишившись у багатостраждальному Маріуполі, опинився в умовах гуманітарної катастрофи.

Ми звертаємося до всіх, від кого це залежить, і просимо у період зі Страсної П'ятниці (22 квітня 2022 року) у Світле Христове Воскресіння (24 квітня 2022 року) на території міста Маріуполь та його околицях забезпечити режим припинення вогню та надати гуманітарний коридор для проходження зазначеної молитовної ходи", – сказав предстоятель Української православної церкви Онуфрій.

Керівництво УПЦ МП пропонує організувати проходження молитовної ходи з Оріхова в Запорізькій області на завод "Азовсталь", де ховаються цивільні в останніх бункерах. Священнослужителі готові вивести мирних людей, а також забрати поранених військових на лікування та тіла загиблих для належного поховання.