Росіяни зірвали евакуацію з Херсонщини та взяли в полон координатора

Коментарi:

21 квітня гуманітарний коридор із Херсонської області не спрацював, росіяни не пропустили автобуси для вивезення людей, продовживши обстріл. Також путіноїди взяли в полон координатора евакуаційної колони.

Про це повідомив міський голова Кривого Рогу Олександр Вілкул у Facebook

"Піст гніву і тривоги. Сьогодні узгоджений на урядовому рівні гуманітарний коридор з Херсонської області не спрацював. Наші машини "швидкої допомоги" та автобуси були затримані на блокпості окупантів за Осокоровкою перед "Кавуном". Затриманий раніше узгоджений з росіянами старший колони глава Нововоронцовської В. В. ведуться переговори про його звільнення".

За словами Вілкула, машини простояли до 16.30 і змушені були повертатися назад.

Також окупанти, порушуючи домовленості про припинення вогню та Міжнародного гуманітарного права, не зупинили обстріли з РСЗВ та мінометів позицій ЗСУ, а українські військові на обстріли не відповідали.

"Дякую кожному водієві, дякую представникам "Червоного хреста", дякую нашим медикам! Ви – справжні герої. Шановні жителі окупованих територій, ті, хто сподівався сьогодні виїхати, ми знаємо, як вам важко, рідні. Попри все ми й надалі намагатимемося вас вивезти. Бачить Бог – і ми всі, і Ірина Верещук зробили сьогодні все, що могли", – написав Вілкул.