Снігурівку відіб'ємо, а вода в кранах у миколаївських будинках скоро з'явиться, – Віталій Кім

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі телемарафону «UAразом» відповів на питання, які ведуть ситуацію в регіоні.

Стріляли із «Смерчів»

На кордоні Херсонської та Миколаївської областей щодня точаться бої. Дуже щільно щоночі працюють. Військову ситуацію коментувати не став. ЗСУ працюють щодня та ніч. Центр міста Миколаєва атакували заборонені касетними боєприпасами.

Від «Смерчу» одна дівчинка отримала поранення. Більше жертв не було. Наразі першочергова потреба для Миколаївської області – це зброя, щоб воювати.

У миколаївців є вибір – залишатися чи їхати

Близько половини миколаївців залишилося у місті. Черг при виїзді немає. Автобуси їздять, вільний доступ. Хто хоче – виїжджає, хто хоче – залишається. Місто та область забезпечені ліками, працюють усі аптеки, інсулін.

Деякі медпрепарати передають на окуповані території. Їжа також є, а ситуація із водою непроста. Близько 40 відсотків полів засіяно озимими культурами. На нерозмінованних територіях посівну важко проводити.
Деякі культури не сіють через відсутність вологи. Доступ до палива є, оскільки дороги відкриті. Склади ще заповнені торішнім урожаєм.

З водою допомагала вся країна

Привізна питна вода є. Допомогла вся країна. Є й водовозки. Бутильованої води дуже багато. Резервів також дуже багато.

Води у кранах немає – це незручність, але не катастрофа. Ми це виправимо і, сподіваюся, найближчим часом вода буде. Кілька днів ще потрібно точно.

Про псевдореферендум у Снігурівці

Висловився Віталій Кім про псевдо референдум в окупованій Снігурівці:
«Бачив відео, де закликають щось таке зробити. Але не розумію, що там можна зробити – Снігурівську народну республіку? Це не на довго. Все відіб'ємо. Снігурівка буде на Миколаївщині і все буде добре».