Оккупанты под прикрытием тяжелой артиллерии пытаются отбить село на границе Николаевской и Херсонской областей

Коментарi:

Відсіч агресору

На 41-у добу війни найближчою метою російських військ є захоплення Донецької та Луганської областей, ворог просунувся у напрямку Слов'янська, блокує Харків та відновлює міст в Ізюмі, прагне взяти під контроль Олександрівку у Миколаївській, Маріуполь у Донецькій, Попасну та Рубіжне у Луганській областях.

Про це повідомляється в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України станом на 6.00 вівторка 5 квітня.

"Ворог перегруповує війська та зосереджує зусилля на підготовці наступальної операції на сході нашої держави. Мета – встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей. Противник намагається покращити становище підрозділів у Таврійському та Південнобузькому операційних районах.

Триває переміщення виведених із Полісся та Сіверщини підрозділів до нових районів оперативного призначення. Завершено передислокацію військ Центрального військового округу з території України».

Зазначається рух колон озброєння та військової техніки територією Білорусі у напрямку залізничних станцій Гомель, Єльськ та Мозир для завантаження на залізничні ешелони. Значна частина літаків та гелікоптерів повітряно-космічних сил збройних сил РФ була перебазована з аеродромів Білорусі на територію Росії.

Силами окремих підрозділів зі складу 6-ї та 20-ї загальновійськової армії, 1-ї танкової армії, Балтійського та Північного флотів ворог зосередив основні зусилля на підготовці до відновлення наступальних дій, а також спробі оточення угруповання Об'єднаних сил. Противник здійснює поповнення запасів продовольства, паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів.

На Південнобузькому напрямку окупаційні війська проводять штурмові дії за підтримки артилерії з метою взяття під контроль населеного пункту Олександрівка, мають частковий успіх. У районі населених пунктів Любине, Мирне, Копані Миколаївської області окупанти обстрілювали з артилерії позиції ЗСУ.