Надішліть мені ракети, ППО і більше снарядів, – Кім

Коментарi:

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації розповів про ситуацію в області під час онлайн-брифінгу на включенні з українським медіацентром.

Він повідомив, що наземного настання ворога немає, ситуація контрольована. Пересування по області вільно, люди намагаються відновлювати економіку та максимально допомагати армії.

Евакуація

Коментуючи заклики голів Луганської та Донецької областей до жителів про евакуацію, Кім припустив, що керівники регіонів мають інформацію про планований наступ. На Миколаївщині ситуація інша.

«Наразі обстановка контрольована. У нас настання немає, і час буде. Я не бачу, що треба евакуюватись зараз. Навпаки, ми відновлюємо економіку. Ми сподіваємося, що наші ЗСУ відкинуть їх якнайдалі або буде результат переговорів», — сказав Кім.

Станом на 1 квітня через офіційні канали з Миколаївської області евакуйовано 9840 осіб, з них маломобільних 15, дітей 605. У межах області переміщено 1891 особу.

Обстріли не вщухають

Миколаївська область щодня перебуває під вогнем російських окупантів. Ворог завдає ударів по цивільній інфраструктурі та будинках мирних жителів.

«Взагалі вони хаотично обстрілюють місто. Ми не бачимо в цьому логіки, окрім прагнення залякати населення та посіяти паніку», – зазначив Кім.

Тому області потрібний захист від ворожих снарядів.

«Надайте мені, будь ласка, більше ППО, ракет і більше снарядів», – попросив Кім.