Кім вважає, що торгувати алкоголем на вихідні можна, Сенкевич – сумнівається

Коментарi:

Вихідні – єдине вікно, коли на Миколаївщині можна купити спиртне. У будні у регіоні діє сухий закон. Щодо подальшої доцільності торгівлі алкоголем у воєнний час у влади думки розділилися.

ЛШМД

Першим за продовження повної заборони виступив головний лікар ЛШМД Олександр Дем'янов. На його думку, в умовах воєнного часу витрачати медикаменти та лікарський ресурс на лікування городян, які отримали травми під впливом спиртного недоцільно.

Віталій Кім

А ось голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив, що критичної «статистики» з п'яних у минулі вихідні не фіксувалося. А бізнесу треба торгувати.

Про це він заявив на прес-конференції 30 березня.

— Усі ми люди-людини. Минулими вихідними взагалі ніякого сплеску негативу не було. Громадяни та військові поставилися до цього дуже відповідально та позитивно. У бізнесу купили багато алкоголю, усі люди із запасами. Збираюся і надалі у вихідні дозволяти продаж алкоголю. Усі мають стрес. Цими вихідними не було ні сплеску п'яних за кермом, ні надзвичайних подій. Все пройшло за планом. Тому наші люди відповідальні, – заявив Віталій Кім.

Олександр Сенкевич

Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич не поділяє оптимізму губернатора. Про що й сказав під час ефіру у соцмережах 30 березня. А також натякнув, що продавати алкоголь ще зарано.

“У нас це не працює. Якби наші люди пили лише у вихідні – це нормально. Але вони затарилися на цілий тиждень. Ось у кафе торгувати спиртним можна – багато не вип'єш, бо дорого, а посмакувати можна. Замовити ще закуску – ось і для кафе робота», – пояснив мер.