Двох померлих 18-річних дівчат отруїв 19-річний южноукраїнець

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури повідомлено про підозру 19-річному жителю міста Южноукраїнськ за фактом збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, що становить загрозу для життя і здоров’я людей, що призвело до отруєння та спричинило смерть людей.

За даними слідства, упродовж 17-19 березня зловмисник продавав мешканцям Южноукраїнська алкогольний спиртовмісний напій невідомого походження, достовірно знаючи, що він не відповідає установленим державним стандартам щодо якості продукції та продаж його в умовах воєнного стану взагалі заборонено.

В результаті його злочинних умисних дій дві 18-річні місцеві мешканки та 40-річний чоловік померли після вживання вказаного напою. Ще чотирьом особам віком від 17 до 40 років довелось навдавати медичну допомогу, повідомили в прес-службі прокуратури Миколаївської області.

Відразу після комплексу первинних слідчих (розшукових) дій зловмисника затримано на підставі ст. 208 КПК України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.