Жителів Миколаївщини просять не ховати биті танки по дворах і не складувати в підвалах боєзапас

Коментарi:

Віталій Кім просить жителів Миколаївської області не розтягувати ворожу військову техніку. Вона повинна попрацювати проти окупантів

Про це він сказав під час вечірнього звернення 19 березня.

Глава Миколаївської обласної військової адміністрації акцентував, що під час бойових дій для тих, хто відбив техніку у орків, це був трофей. Але в тилу розтягувати на деталі, відвозити цілком бойові машини і боєзапас росіян – це вже мародерство.

«Почастішали випадки, коли люди, через півгодини після обстрілу знімають акумулятори, скручують колеса. Типу, все знадобиться в господарстві. Хоча не знаю, чим може стати в нагоді колесо від спецтехніки», – дивується Кім.

Губернатор просить повідомляти про пошкоджену техніку і допомагати в ремонті.

"Телефонуйте військовим, кажіть, де техніка, допомагайте її відвезти звідти, якщо можете лагодити – лагодите, але не треба це тягнути в підвал, воно вам не знадобиться. Не потрібно складувати у себе в будинку боєприпаси. А армії вони дуже потрібні, щоб навалювати окупантам», – попередив глава ОВА.

Він підкреслив, що ці машини повинні ще попрацювати на ЗСУ, допомагаючи звільняти Україну від орків.

Губернатор повідомив, що лояльності до тих, хто розтягує техніку вже не буде. А ось покарання їх чекає суворе.

Окремо Кім попередив пункти прийому металобрухту: "Ніхто продати військовий металобрухт не зможе! Все, що туди принесуть, ми заберемо і віддамо в армію!»