18 березня. Миколаїв. Обстановка в місті

Коментарi:

18 березня стало для Миколаєва важким днем. Вранці по місту завдали два авіаудари. Протягом дня служби ліквідували їх наслідки.

Про це та про загальну ситуацію в обласному під час вечірнього ефіру розповів мер Олександр Сєнкевич.

"Вранці нас атакували з Херсонської області і ми просто не встигли дати тривогу. Бомбардування відбувається швидше, ніж ми пеленгуем і запускаємо систему. Це ще раз підтверджує, що ви повинні бути готові до чого завгодно», – сказав мер.

В іншому ж за оцінками Сенкевича, в Миколаєві ситуація поки спокійна.

Сьогодні на офіційних сторінках опублікували онлайн-форму для збору інформації про наслідки російських атак на місто. Якщо ваш будинок постраждав, заповніть його, будь ласка. Будемо допомагати.

Електроенергія

Сьогодні вранці були пошкоджені електромережі в Матвіївці та соляні. Вдень на деяких об'єктах там не було світла. О 19: 30 все відремонтовано і подано напругу для споживачів.

По місту зараз через аварію на високовольтній лінії відсутнє живлення в Центральному районі.

Ремонтники продовжують роботу і зараз. Сподіваємося, що електропостачання буде відновлено сьогодні.

Проблеми за рівнем напруги зберігаються через необхідність ремонту високовольтних мереж.

Вода

МКП" Николаевводоканал " працює в штатному режимі. Поодинокі випадки відключень.

Газ

По місту рідкісні випадки відключень.

Тепло

Через відсутність е / енергії в результаті ранкового бомбардування сьогодні вдень не працювали до вечора три котельні в Матвіївці. Вже є напруга, котли розгораються і тепло піде до споживачів. Всі котельні в місті.

Евакуація людей з міста

"Сьогодні вранці був на місці, звідки ми евакуюємо жителів міста. Ми вивозимо їх нашими автобусами – в Одесу або до кордону з Молдовою».

Також евакуюємо людей і в Миколаїв. Сьогодні привезли в місто 92 людини. Всього в ці дні евакуювали з сіл вже 438 жителів області. Селимо їх в дитячих садах, забезпечуємо гарячим харчуванням і всім необхідним.

Гуманітарна допомога місту

Спасибі всім, хто допомагає Миколаєву під час війни. Сьогодні перед ефіром опублікував пост про людей, які виїхали з міста, але продовжують допомагати нам.

Інше

Заправки працюють, купити бензин є можливість.

На сьогодні рознесли вже понад 75% пенсій.