Російські окупанти в Скадовську вкрали матраци, комп'ютери, шоколадки і покинули місто

Російські окупанти пограбували адміністративні будівлі Скадовська Херсонської області.

Про це розповіли місцеві жителі.

"9 березня російські окупанти увійшли в Скадовськ, захопили будівлі міської ради, прикордонні застави, об'їхали інші адміністративні будівлі міста, скрізь виламуючи двері і знищуючи міське майно, – говорить очевидець. – На площу з українськими прапорами, як завжди в останні дні, зібралися жителі міста. Підтягнулися жителі довколишніх сіл. Зібралося близько чотирьохсот чоловік. І окупанти під напором людей поїхали.

Вони залишили після себе розгромлену міську раду, вибиті двері, розбиті комп'ютери, розкриті сейфи, знищені меблі. Грабіжники забирали все, що бачили: електронні планшети для голосування, блокноти, ручки. Забирали навіть шоколадки, які співробітниці не встигли після восьмого березня забрати додому. З будівлі прикордонної застави вивезли ковдри і матраци.

Міському голові і секретарю міськради погрожували вбивством, якщо мітинги в місті ще будуть проходити і далі. До спин керівників міста приставили кулемети і кричали, що розстріляють їх, якщо люди будуть ще збиратися. Відповідь скадовчан: вчора відбувся наймасовіший мітинг у місті. Окупанти забралися з міста, залишивши після себе пограбовані і зруйновані адміністративні будівлі. Такий він»русский мир".

Те ж саме розповів і міський голова Скадовська Олександр Яковлєв:

«Зайшли військові невідомого роду військ і забрали в міській раді всі комп'ютери і поїхали. Влаштували тут розгром. Травмованих немає". Відомо, що зараз окупанти розквартирувалися в казармах за містом.

За повідомленнями українських ЗМІ, боїв за місто не було, він знаходився в тилу наступаючого угруповання російських військ, але до сьогоднішнього дня вони – на відміну від таких міст, як Херсон, Нова Каховка або Мелітополь, – в Скадовськ не заходили.