У Миколаєві судять завідуючу дитсадком, яка захоплювалася окупантами

Коментарi:

У період окупації Херсону жінка добровільно погодилась очолити дошкільний навчальний заклад. Вона приймала на роботу, отримувала завезені з рф дитячі книжки, забезпечувала виплату заробітної плати, російських рублях, впроваджувала освітні стандарти країни-агресора.

А тепер вона опинилися в Миколаєві на лаві підсудних. У Центральному районному суді розглянуто клопотання про обрання їй міри запобіжного заходу за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору).

Свогог часу вона пишалася, що це велика честь працювати на рф. На судовому засіданні, підозрювана не визнала свою провину, повідомила, що залишилась працювати на тій же посаді, яку і обіймала раніше. Просила не застосовувати до неї запобіжний захід, пов'язаний з триманням під вартою. Захисник просила обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

За результатами розгляду, судд застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави, повідомила прес-служба Центрального районного суду м. Миколаєва.