Через шість років суд у Миколаєві виніс вирок "вору в законі" Апті

Коментарi:

У Миколаївській області суд виніс вирок 54-річному росіянину, відомому на прізвисько Апті, якого Рада національної безпеки та оборони внесла до списку "злодіїв у законі". Реальні терміни отримали також двоє його спільників.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як повідомляє прокуратура Миколаївської області, усі троє визнані винними в умисному підпалі, а також придбанні та носінні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.

Чоловіків засуджено за злочин, скоєний у квітні 2017 року. Тоді вони намагалися спалити бізнесмена у його ж машині. 6 квітня о 5-й ранку бандити проникли на територію підприємства, розташованого в місті Миколаєві по вулиці Дніпровській. Бандити закрили DAF у якому знаходився 33-річний господар фірми та підпалили автомобіль. Оперуповноважені Управління карного розшуку ГУНП у Миколаївській області, у супроводі спецназівців, завадили вбивству та затримали трьох злочинців одразу після скоєння замаху.

Під час обшуків, поліцейські виявили та вилучили бойові пістолети, патрони, гранати та спецзасоби.

6 років продовжувався судовий розгляд. Трьох нападників було відпущено з-під варти. До них не застосовували жодних запобіжних заходів. Більше того, всі потерпілі у «справі Апті» відмовилися від будь-яких претензій до підозрюваних та свого статусу «потерпілого». Тому судили бандитів за більш «м'якою статтею».

Учора, 29 квітня Ленінським районним судом міста Миколаєва кримінального авторитету засуджено до 6 років 5 місяців позбавлення волі, а його спільників до 5 років 5 місяців та 5 років позбавлення волі.