Миколаївці не повертаються до міста через воду та через дистанційне навчання у школах, – Сенкевич

Коментарi:

Чисельність населення Миколаєва впала до 430 тисяч людей через війну: що заважає поверненню містян?

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

На даний момент у Миколаєві проживає близько 430 тисяч людей. До повномасштабного вторгнення у місті було 480-500 тисяч мешканців. Першого року повномасштабного вторгнення, коли місто щодня обстрілювали російські війська, у Миколаєві залишилося приблизно 230-250 тисяч осіб.

Як повідомив в інтерв'ю Інтерфаксу мер Олександр Сенкевич, нинішня оцінка чисельності населення ґрунтується на підрахунках мобільних операторів, обсягах споживання питної води та утилізації побутового сміття.

Однак, за словами мера, існують дві проблеми, які заважають миколаївцям повернутися додому: відсутність питної води та онлан-навчання у школах.

«Моя сім'я, наприклад, досі не повернулася до міста, тому що у Миколаєві можна навчатись у школі виключно онлайн. Я сподіваюся, що з 1 вересня ми запустимо офлайн-навчання у тих школах, де ми облаштували найпростіші укриття. У більшості навчальних закладів буде облаштовано найпростіше укриття», – зазначив Сенкевич.

Водночас він розповів, що міська влада навіть не розглядає варіанти з підземними школами, подібними до тих, що є в Харкові, пояснюючи це величезними витратами на проекти.

«Ні, це (харківська школа – ред.) більш медійна історія. По-перше, офлайн-навчання заборонено під землею, по-друге, дуже дорого — це коштувало понад 80 мільйонів. А у нас критично скоротився бюджет, бо у громад забрали ПДФО із військовослужбовців», – пояснив мер.