Миколаївця, який збирав інформацію для російського ГРУ, посадили на 11 років

Коментарi:

За матеріалами СБУ засуджено інформатора російського ГРУ, який шпигунів за артилерією ЗСУ на Миколаївщині

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Зловмисник збирав розвіддані про дислокацію та переміщення сил оборони прифронтовою Миколаївщиною.

За вказівкою російської спецслужби він намагався виявити вогневі позиції артилерії ЗСУ, зокрема бойових розрахунків «HIMARS».

У разі отримання розвідданих інформатор планував передати їх окупантам для підготовки прицільних ракетно-дронових ударів по місцях базування українських військ. Однак у серпні 2022 року зловмисника під час його розвідувальної «вилазки» затримали контррозвідники СБУ.

Зрадником виявився миколаївець, якого військова розвідка Росії дистанційно завербувала після вторгнення. У поле зору окупантів він потрапив як затятий шанувальник кремлівських наративів.

Зрадник тримав зв'язок із кадровим співробітником головного управління генштабу збройних сил Росії (відомого як гру). Для спілкування використали анонімний чат.

За матеріалами СБУ суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

З урахуванням співробітництва зі слідством суд призначив йому 11 років в'язниці, повідомили у СБУ у Миколаївській області.