Мешканцям Миколаївщини радять утриматися від перебування на свіжому повітрі

Коментарi:

Сьогодні миколаївці спостерігали дощ жовтого кольору.

За інформацією Миколаївського обласного центру з гідрометеорології, 23 квітня циклон на Середземному морі виніс на Балканський півострів пил та пісок з Сахари. Зливові дощі «змили» більшу його частину на територію Греції та Болгарії.

24 квітня вранці жителі Миколаївщини могли спостерігати «брудний» дощ. Дощ і вітер південної чверті сприяють акумулюванню пилу і осадженню його з опадами.

Фахівцями ДУ «Миколаївський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» проведено вимірювання концентрації пилу недиференційованого за складом у Миколаєві.

За отриманими результатами досліджень, максимально разова концентрація пилу становить 0,126 мг/м3, що не перевищує нормативне значення – 0,5 мг/м3.

Радiацiйний фон станом на 13.00 24 квітня в контрольних точках областi залишається на рiвнi багаторiчних природних...

Фахівці ДУ “Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” щоденно проводять вимірювання радіаційного фону на території Миколаївської області станом на 24.04.2024

Станом на 24 квітня в контрольних точках областi радiацiйний фон залишається на рiвнi багаторiчних природних показників, є безпечним для населення і складає

Миколаїв – 0,11 мкЗв/год;
м. Южноукраїнськ – 0,10 мкЗв/год;
м. Первомайськ – 0,12 мкЗв/год;
м. Очаків – 0,10 мкЗв/год,
м. Баштанка – 0,11 мкЗв/год.
Це не перевищує показники, характерні для Миколаївської області – 0, 33 мкЗв/год.

Оскільки за повідомленням Українського гідрометеорологічного центру пил залишатиметься в атмосфері над Україною до п'ятниці, фахівці «Миколаївського центру контролю та профілактики хвороб рекомендують в цей час утриматися від перебування на свіжому повітрі без нагальної потреби та не провітрювати приміщення.