На Миколаївщині пройшов "брудний" дощ. У Гідрометцентрі розповіли, чи безпечний він

Коментарi:

У ніч проти 24 квітня у Миколаєві пройшов «брудний дощ». Особливо добре його наслідки помітні на автомобілях, що ночували на вулиці.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Миколаївський обласний центр із гідрометеорології пояснив, у чому причина. І заспокоїв – жодної небезпеки такі опади не несуть.

Виявляється, цей «брудний» дощ утворився через пісок із Сахари, який раніше виніс на Балканський півострів.

"23 квітня, циклон на Середземному морі виніс на Балканський півострів пил та пісок із Сахари. Зливи "змили" велику його частину на територію Греції та Болгарії. Оскільки висотні повітряні потоки мають західний перенесення, циклон з Європи дійшов і до території України", – пояснили метеорологи.

«Дощ та вітер південної чверті сприяють акумулюванню пилу та осадженню його з опадами. І в Миколаєві перевищення гранично допустимих концентрацій завислих речовин (пилу) не зафіксовано", – йдеться у повідомленні обласного центру з гідрометеорології.

Також там опублікували супутникове фото, на якому видно, що циклон охоплює також Одеську та Херсонську області. Мешканці всіх трьох регіонів зранку викладали фотографії з авто та будинками вкритими дрібними краплями бурого кольору.