Вистава «Катерина» миколаївського театру отримала Гран-прі на міжнародному проекті-конкурсі

Коментарi:

Прем'єрна вистава «Катерина» брала участь у міжнародному проекті-конкурсі «Тарас Шевченко об'єднує народи» та отримала Гран-прі в номінації «Свою Україну любите!»

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Проект-конкурс проводить з 2016 року Міжнародна ліга «Матері та сестри – молоді України» на чолі з народною артисткою України Галиною Яблонською. За цей час проект об'єднав майстрів сцени із 61 країни.

«Катерина» – спільна робота Миколаївського академічного художнього драматичного театру та Херсонського театром імені Миколи Куліша.

«Спекталь незвичайний. На сцені використали артефакти. Наприклад, коромисло з Полтавщини, якому понад двісті років. Серед реквізиту – 12 мішків із зерном. На сцені відтворили автентичні українські обряди та традиції. Артисти грають оповідачів, які цитують Тараса Шевченка.

«Катерина» – це поема-пророцтво Тараса Шевченка про кохання, відданість, віру та розчарування. Це історія про українку, яка віддавши своє серце москалю, зазнає трагічної долі. Я дуже вдячний актрисі Ользі Сторожук, яка виконує головну роль», – сказав директор-мистецький керівник Миколаївського академічного художнього драматичного театру Артем Свистун.

Для театру це вагома нагорода, що «Катерину» покажуть у Києві та інших містах країни.