Миколаївським школярам, які не вийдуть з 1 вересня на очне навчання, доведеться поміняти навчальний заклад

Коментарi:

Наступний навчальний рік миколаївські діти ходитимуть до школи

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Міністерство освіти і науки України наполягає на поверненні дітей Миколаївської області до очного навчання після чотирьох років навчання дистанційно через пандемію COVID-19 та війну. Міністерство наголошує, що діти практично розучилися спілкуватися через мінімальний контакт із однолітками.

Минулого тижня заступник міністра освіти і науки України Михайло Вінницький заявив: "Ми маємо повернути наших дітей до особистого спілкування. Це пріоритет. Ну, і головний пріоритет – безпека".

Протягом року у Миколаївській області проводилась активна робота з будівництва та обладнання притулків у школах. Як повідомила сьогодні директор департаменту освіти та науки Миколаївської ОВ Алла Велиховська, в обласному центрі більше половини навчальних закладів готові до очного режиму навчання – тут створено всі умови безпеки.

Рішення про повернення шкіл до офлайн-формату приймається саме педагогічною радою після отримання погоджень від ДСНС, Держпродспоживслужби та поліції охорони.

«Можливий і форс-мажор при погіршенні ситуації безпеки. Тоді Рада оборони області має право взагалі заборонити навчання, якщо укриття будуть потрібні для населення», – розповіла Алла Велиховська.

Але остаточне рішення про відправлення дитини до школи або навчання вдома залишається за батьками. Якщо навчальний заклад повертається до очного режиму, а батьки бажають зберегти онлайн-навчання для своєї дитини, учня буде переведено до іншої школи.

Планується перекомплектація учнів для забезпечення повних класів у навчальних закладах з укриттями, щоб навчання могло відбуватися позмінно та гарантувати безпеку у разі небезпеки.

Декілька навчальних закладів залишаться на дистанційній формі навчання. Тому що вчителю складно, коли половина дітей сидить у класі, а половина – онлайн», – пояснила Велиховська.