«Начальник відділу окупаційної адміністрації» Снігурівки отримав ще одну підозру – СБУ

Коментарi:

Ще одну підозру отримав колаборант, який закликав загарбників до захоплення всієї території України

СБУ задокументувала епізод злочинної діяльності ворожого поплічника, якого у липні 2023 року вже було обвинувачено у колабораційній діяльності.

Восени 2022 року , під час окупації частини Миколаївської області, зловмисник погодився очолити «відділ внутрішньої та зовнішньої політики» так званої «Військово-цивільної адміністрації» у тимчасово захопленій Снігурівці.

Перебуваючи «на посаді», він виконував вказівки кремля щодо донесення в маси необхідної окупантам інформації. Наразі чоловік підозрюється за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Він публічно закликав до зміни меж території України та заперечував агресію рф. Для розповсюдження російської пропаганди використовував свій «авторський канал» в Телеграм.

Наразі завершено проведення низки експертиз. Отримані висновки підтверджують, що у дописах присутні факти його підривної діяльності проти України.

Оскільки фігурант переховується на окупованій частині України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. Комплексні заходи проводили співробітники Служби безпеки в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.