На Миколаївській митниці розкрили схему контрабанди з експорту сільгосппродукції до ЄС

Коментарi:

На Миколаївській митниці виявлено схему контрабанди аграрної продукції до країн Євросоюзу за підробленими документами та підставну компанію.

Українські компанії експортували соняшник та олію під прикриттям співпраці з нібито угорською фірмою.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як повідомляє прес-служба відомства, оперативна інформація з Угорщини підтвердила, що компанія-контрагент не існує на території країни, а надані нею дані належать іншим угорським підприємствам. Розслідування показало, що експортери використали підроблені документи для вивезення продукції за межі України.

Внаслідок проведеної роботи Миколаївською митницею було задокументовано факти незаконного вивезення з країни 430 тонн продукції агропромислового комплексу на суму, що перевищує 14 мільйонів гривень.

Посадовці підприємств-експортерів, які використовують підставні компанії, притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення митних правил. На них накладено штрафи у розмірі до 200% вартості товарів та штрафи у розмірі від 50 до 100% несплаченої суми платежів.

Відповідну інформацію також передано до правоохоронних органів для розслідування можливого підроблення офіційних документів, що може спричинити серйозніші наслідки згідно з Кримінальним кодексом України.