Миколаївський мер розповів, як вдало з`їздив у відрядження до Брюсселя

Коментарi:

Миколаївський мер Олександр Сєнкевич повернувся з відрядження до Брюсселя, де успішно представив місто на щорічному саміті з питань демократії Південно-Східної Європи.

Про це він поділився у своєму посту на сторінці у Facebook.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Він зазначив, що за короткий термін перебування у Брюсселі вдалося провести низку важливих зустрічей та заходів.

«Ми (мер не уточнив, хто "ми", – ред.) зустрілися з представниками IRI, відвідали штаб-квартиру НАТО, а також провели зустрічі з союзними державами та представниками місії США при НАТО. Важливою частиною поїздки стало відвідування Європарламенту, де ми з колегами мали можливість переглянути фільм «20 днів у Маріуполі» та зустрітися з режисером цього фільму Мстиславом Чорновим та послом України у Євросоюзі Всеволодом Ченцовим», – написав Сєнкевич.

Він зазначив, що разом із колегою з Тростянця Юрієм Бовою обговорив у штаб-квартирі НАТО ситуацію з безпекою на півдні та сході України, розповів про руйнування, які завдають Росією нашим містам та мирним жителям.

«Ми висловили необхідність надання Україні допомоги у вигляді систем ППО та зброї для захисту наших людей та повернення окупованих територій», – повідомив градоначальник.

Також у Олександра Сєнкевича відбулася спеціальна дискусія з президентом International Republican Institute Даніелом Твайнінгом.

«В рамках цього обговорення я наголосив, що прозорість та підзвітність – основні принципи, на яких будуватиметься відновлення нашого міста. Миколаїв стане першим містом в Україні, яке запустить сайт, на якому можна буде відслідковувати всю інформацію про міжнародну допомогу для міста, роблячи цей процес абсолютно прозорим», – пообіцяв мер.

Олександр Сєнкевич висловив упевненість, що результати відрядження допоможуть зміцнити партнерство міста з міжнародною спільнотою та принесуть користь городянам Миколаєва.