«Ніко-Баскет» поступився БК «Самбір» і зіграє у матчі за «бронзу»

Коментарi:

Баскетбол. Вища ліга. Півфінал.

"Ніко-Баскет" (Миколаїв) – БК "Самбір" – 75:89 (16:18, 17:22, 17:22, 25:27).

20 квітня Київ, палац спорту «Венето». Судді Судді Д. Поворознюк (Хмельницький), О. Біда, М. Гераськін (обидва – Київ).

Результативність «Ніко-Баскета»: Гарбар – 13 + 7 підбирань, Лук'ян – 9 +4, Товкач + 9 +5, Гарячий – 8 +4, Орзул – 6 +4, старт, Штанько – 15 +8, Мітіріч – 15 + 6, Лутвалієв – 8, Турчак, Іванко, Лутвалієв.

Результативність БК «Самбір»: Юзефчик – 31, Заєць – 22+9, Конєв – 11, Адедіран – 5+7 Онуфріїв – 3+4, старт, Ожегов – 7, Липко – 6, Воробйов – 4+4.

У регулярному чемпіонаті України БК «Самбір» тричі перемагав миколаївців. Але для ігор плей-офф це нічого не означає. Все починається із чистого листа. У першій чверті гра була рівною. У миколаївців порадував Гарбар – він закинув 8 очок, причому у нього залетів трюльник від щита. Окрім нашого центрового, закидали Гарячий та Лук'ян. "Ніко" вів у рахунку 13:11, але перший відрізок поєдинку був за підопічними Володимира Поляха.

У другій десятихвилинці Штанько ефектно закинув два із фолом. Причому зробив це двічі. А Онуфрієв закинув свою першу троячку. Підтримувати високий темп миколаївцям було складно. Не склалися кидки у лідерів. Валентин Берестнєв випустив на майданчик Турчака та Іванка. Були невиправдані втрати. Різниця досягла +8 на користь БК «Самбір». На велику перерву команди пішли за рахунку 40:33 на користь БК «Самбір».

Після двох хвилин третьої чверті миколаївці були попереду 41:40! Але два очки Адедірана та реалізований фол та суперник повернув перевагу. Він пішов уперед +10.

У четвертій чверті інтрига почала згасати. При -20 розраховувати на камбек не доводилося. БК «Самбір» перемагає 89:75 та виходить у фінал. "Ніко-Баскет" завтра зіграє матч за "бронзу". Суперник визначиться після поєдинку «Харківських соколів» та «Прометея». Втім і так зрозуміло, з ким доведеться грати.

У сьогоднішньому поєдинку по 15 очок набрали Мітіріч і Штанько, 13 – у Гарбара, по 9 – у Лук'яна та Товкача. БК «Самбір» має 31 очко у Юзефчика. Ожегов, Адедіран, Онуфрієв закинули 7, 5 та 3 очки відповідно.