Знімали з військового обліку – миколаївська поліція викрила хабарників із Херсона

Коментарi:

Миколаївські правоохронці завершили досудове розслідування стосовно організованого злочинного угруповання в Херсоні.

У вересні 2023 року слідчі Миколаївського обласного главку поліції спільно з працівниками УСБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрили учасників злочинної схеми зняття з військового обліку.

43-річний херсонський керівник територіального центру комплектування та соціальної підтримки разом із місцевим мешканцем розробили план з уникнення мобілізації та незаконному перетині державного кордону.

Вони створювали фіктивні документи щодо непридатності чоловіків до військової служби та вносили такі дані до офіційних документів про виключення їх з військового обліку. Це надавало право безперешкодно перетнути державний кордон України. Свої послуги ділки оцінювали від 3500 до 5500 доларів.

За надання чергової «послуги» вони хотіли 4 500 доларів. Саме після отримання цього хабара керівника та посередника затримали.

Під час обшуків у помешканні керівника ТЦК вилучили близько 40 тисяч гривень, 25000 доларів, 2000 євро і ще 12000 рублів.

Суд обрав хабарникам запобіжні їм заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Слідчі завершили досудове розслідування кримінальних провадження за чотирма статтями кримінального кодексу. Прокурори Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону затвердили та скерували обвинувальний акт до суду.

За скоєні злочини зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення, повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.