Берег Бузького лиману в мікрорайоні Леваневців повернули громаді міста Миколаєва

Коментарi:

Прокуратура продовжує повертати у власність громади Миколаєва земельні ділянки у мікрорайоні «Леваневців»

Заводським районним судом міста Миколаєва задоволено позов Окружної прокуратури міста Миколаєва про повернення на користь територіальної громади двох ділянок площею 800 кв м вартістю майже 1 млн грн у мікрорайоні «Леваневців» міста Миколаєва.

Суд погодився з доводами прокурора щодо порушення міською радою вимог земельного, водного та містобудівного законодавства при відведенні у приватну власність громадян ділянок для будівництва та подальшого обслуговування житлових будинків.

Зокрема, вказані земельні ділянки розташовані в межах прибережної захисної смуги Бузького лиману та за функціональним призначенням належать до території проектної туристично-рекреаційної зони, надання якої під забудову житловими будинками забороняється.

Ураховуючи численні порушення вимог законодавства прокурором заявлено позовну заяву, за результатом розгляду якої незаконне рішення Миколаївської міської ради скасовано та зобов’язано повернути зазначену землю до комунальної власності. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Миколаївської області.