Одному із найнадійніших голкіперів в історії миколаївського футболу Анатолію Ставці – 65!

Сірий Вадим
Коментарi:

А які у нас були воротарі – Норов, Войтенко, Лемешко, Каракозов, Рудаков, Байда, Балан!

Анатолій Ставка народився у Чернігівській області. Майстер спорту СРСР. Футболом почав займатися у Ворошиловградській (Луганській) школі-інтернаті спортивного профілю. Перший тренер – Вадим Добіжа, Закінчив Миколаївський педінститут та Вищу школу тренерів.

Виступав в "Орбіті" (Кзил-Орда), "Кайрат" (Алма-Ата), "Зорі" (Луганськ). Наприкінці 1983 року на запрошення головного тренера, також у минулому голкіпера, Євгенія Кучеревського перейшов у миколаївський «Суднобудівник». Дебют у команді відбувся 31 березня 1984 року в домашньому матчі зі жданівським (нині маріупольським) «Новатором». У складі «корабелів» за 11 сезонів лише у чемпіонатах провів 337 матчів. А ще було чимало ігор у кубку СРСР та України, міжнародного рівня. Срібний та двічі бронзовий призер чемпіонатів УРСР. Виходив на поле з капітанською пов'язкою. Футбольну кар'єру завершив у тридцять сім років у кременчуцькому «Нафтохіміку».

Анатолій Ставка увійшов в історію як один із найкращих голкіперів миколаївського клубу та став продовжувачем слави такої плеяди воротарів, як Роман Норов, Борис Войтенко, Євген Лемешко, Анатолій Каракозов, Євген Рудаков, Станіслав Байда, Іван Балан.

У 1996-2003 та у 2008-2018 роках – тренер МФК «Миколаїв». Працював також головним тренером у південноукраїнській «Олімпії ФК АЕС» та тренером – у київській «Оболоні». З 2018 року – тренер у СДЮСШОР «Миколаїв», де передає секрети своєї майстерності юним вартовим воріт.
Окрім професійних якостей Анатолія Григоровича, слід зазначити і людські – доброту, чуйність, порядність. І, звісно ж, надійність! Таким він був на останньому рубежі в команді, таким він є і в житті!