У день ракетного обстрілу в Миколаєві перебувала делегація зі Швейцарії

Коментарi:

Миколаїв відвідала генеральна директорка Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва Патріція Данці.

21 березня до Миколаєва прибула делегація на чолі з генеральною директоркою Швейцарської Агенції з розвитку та Співробітництва (ШАРС) Патріцією Данці.

Відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, його заступником Миколою Маріновим, директором департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександром Корольовим та позаштатним радником першого заступника начальника ОВА Дмитром Тарасенком.

Обговорили гуманітарну ситуацію та соціально-економічні виклики, які наразі постали перед прифронтовим регіоном, інтеграцію внутрішньо переміщених осіб у громадах, а також ключові пріоритетні напрямки відновлення, повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної військової адміністрації.

Віталій Кім розповів про наймасштабніші ворожі дії, внаслідок яких регіон зазнав значних економічних збитків. Зокрема, проінформував присутніх про наслідки пошкодженого росіянами водогону та комплексну роботу з відновлення водопостачання у місті. А також про наслідки підриву Каховської ГЕС та гуманітарну ситуацію у прифронтових населених пунктах, які певний час перебували під ворожою окупацією.

До складу делегації увійшли керівник відділу комунікацій ШАРС Крістіан Капакоель, директор програми співробітництва посольства Швейцарії в Україні Андреас Хубер, керівниця відділу гуманітарної допомоги посольства Швейцарії в Україні Ліу Форнара та координатор проєктів гуманітарної допомоги посольства Швейцарії в Україні Олег Масик.