Боєць MMA Club Mykolaiv Олександр Прадун загинув під обстрілом у Луганській області

Коментарi:

Внаслідок ворожих артилерійських обстрілів у Луганській області загинув Олександр Прадун.

Народився він 18 січня 1994 року в Новому Бузі. У шкільні роки захоплювався футболом. Грав за команду школи на змаганнях.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі новини

У 2011 році вступив до Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова у Миколаєві, де не лише здобув вищу інженерну освіту, а й закінчив військову кафедру.

Під час навчання потрапив до спортивного клубу зі змішаних єдиноборств MMA Club Mykolaiv. Тренування займали багато часу, але приносили свої результати – Олександр почав виступати на різних змаганнях по всій Україні та отримувати призові місця. Проте продовжити спортивну кар'єру завадили травми.

Першого ж дня повномасштабного вторгнення Олександр приєднався до лав територіальної оборони, а у квітні 2022 – до ЗСУ. Командував взводом 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Брав участь у звільненні Харківської області та відбивав ворожі атаки на Луганському напрямку.

Військова служба його не лякала, а навпаки – після перемоги збирався продовжити військову кар'єру.

На жаль, 25 листопада 2022 року поблизу селища Новоселівське Луганської області внаслідок ворожого артилерійського обстрілу 28-річний Олександр Прадун загинув.

У Героя залишилися кохана дружина Анастасія, мама, сестра та бабуся... У День Захисників та Захисниць України 1 жовтня 2023 року на Миколаївщині провели турнір з футболу, пам'яті загиблого Героя України Олександра Прадуна.