Під Кринками потрапили полон, у Миколаєві віддані під суд – доля зрадників

Коментарi:

У Миколаєві судитимуть двох жителів Криму

29-річний житель Красногвардійського району у червні 2023 року добровільно уклав контракт з міноборони рф і став служити навідником БТР у складі НЗФ (810-ої окремої бригади морської піхоти) держави-агресора. Пройшов військову підготовку поблизу окупованого Енердогару Запорізької області. Звідти його перекинули на південний фронт у складі мобільної групи для штурму українських позицій.

37-річний мешканець Армянська з 2005 по 2009 роки служив у лавах ЗСУ. Після звільнення повернувся додому і у червні 2023 року перейшов на бік ворога.Він добровільно вступив до 144 окремої мотострілецької бригади рф. На посаді командира одного з відділень танкового батальйону брав участь в окупації українських територій, будував фортифікаційні споруди, намагався виявити і знищити сили і засоби ЗСУ

У листопаді минулого року обидва потрапили у полон під час запеклих боїв у районі села Кринки на Херсонщини. Миколаївська обласна прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальні акти стосовно цих двох запроданців за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та добровільної участі в збройних формуваннях держави-агресора, створених на тимчасово окупованій території. Вони перебувають під вартою. Досудове розслідування вело Управління СБУ в Миколаївській області.