На Миколаївщині ще один спалах пташиного грипу: у ландшафтному парку загинули лебеді

Коментарi:

У Миколаївській області зафіксували ще один випадок пташиного грипу – у регіональному ландшафтному парку «Пріінгульський».

Як повідомляє Держпродспоживслужба, біля села Софіївка Баштанського району знайдено трьох загиблих птахів. За результатами паналізів підтвердилося, що вони впали від грипу А субтипу Н5.

У зв'язку з цим узбережжя Інгулу біля Софіївки на території ландшафтного парку «Пріінгульський» оголошено неблагополучного по високопатогенному грипу птиці. Тут оголошено карантин.

У буферну зону радіусом 3 км від епізоотичного осередку увійшли села Софіївка та Щасливе Баштанського району. Наголошується, що птахогосподарства на цій території відсутні. Зона нагляду радіусом 10 км від епізоотичного осередку включає села Березнегуватське, Ульянівка, Володимирівка, Павлівка, Новорозанівка, Кам'яне, Новоантонівка, Баратівка, Пелагіївка, Веселий Поділ, Овсянівка, Володимиро-Павлівка, місто Новий Буг.

В даний час вживаються заходи щодо ліквідації спалаху грипу птиці.

Фахівці закликають місцевих жителів повідомляти про будь-який випадок виявлення хворих чи мертвих птахів.

Нагадаємо, наприкінці січня в тому ж Баштанському районі вже було зафіксовано спалах пташиного грипу: у Новому Бузі від цієї хвороби загинули кури.