ГУР зробило заяву після падіння Іл-76 під Білгородом

Коментарi:

ГУР заявляє, що не має достовірної та вичерпної інформації про те, хто перебував на борту літака Іл-76 та в якій кількості.

Однак із повідомлення ГУР можна зробити висновок, що відомство припускає, що українські полонені були на борту літака.

Розвідка стверджує, що РФ не інформувала Україну про "необхідність забезпечення безпеки повітряного простору в районі міста Білгород у певний період, як неодноразово робилося в минулому".

"Україна не була поінформована про кількість транспортних засобів, маршрути та форми доставки полонених. Відомо, що доставка полонених відбувається як авіаційним, так і залізничним та автомобільним транспортом. Це може свідчити про умисні дії Росії, спрямовані на створення загрози життю та безпеці полонених. Посадка транспортного літака в 30-кілометровій зоні ведення бойових дій не може бути безпечною і в будь-якому випадку повинна обговорюватися обома сторонами, адже в іншому випадку це наражає на небезпеку весь процес обміну", – йдеться в повідомленні.

ГУР заявляє про можливі "сплановані та навмисні дії РФ з метою дестабілізації ситуації в Україні та послаблення міжнародної підтримки".

Підтверджується, що сьогодні мав відбутися обмін полоненими. Україна російських полонених доставила в обумовлене місце та час.