У фронтовому Очакові вчетверо піднімають ціну на воду та вдвічі на вивіз сміття

Коментарi:

З 1 січня в Очакові суттєво дорожчає вода та вивіз сміття. Повідомлення про наміри підвищити тарифи опубліковано на сайті міськради.

З 1 січня містян чекає суттєве збільшення тарифів на водопостачання та вивезення сміття, повідомляє міськрада. Комунальне підприємство "Очаків-сервіс" оголосило про плани підвищення тарифів, зазначаючи, що чинні ціни, встановлені кілька років тому, не враховують змін в економіці.

За останні роки відбулися значні зміни у ціновій політиці, такі як зростання вартості електроенергії, газу, бензину та олій. Середня заробітна плата в країні також зросла, а ціни на реагенти для водоочищення збільшились у 5,3 рази з 2018 року.

На пропозицію "Очаків-сервіс", новий тариф на водопостачання включатиме інвестиційну складову в 15%, а загальний рівень компенсації витрат на 2024 рік становитиме 85%. Згідно з новим тарифом, вартість 1 кубічного метра води збільшиться до 101 грн 30 коп., що в чотири рази перевищує попередню ціну о 25.30 грн.

Тариф на вивіз сміття також підніметься з 1 січня. Згідно з новими розцінками за вивіз сміття мешканцям багатоповерхових будинків доведеться платити 45 гривень 12 коп., а власникам приватних будинків – 53 грн. 33 коп. Ці цифри вдвічі перевищують попередні тарифи та були обґрунтовані зростанням цін на пальне та мінімальної заробітної плати.

Зазначимо, що Очаков щодня перебуває під обстрілами російських окупантів. Більшість жителів із міста виїхали. Росіяни обстрілюють акваторію, узбережжя та місто з Кінбурнської коси, яка знаходиться за 6 кілометрів. Ворог окупував півострів у березні 2022 року і перебуває там досі.