Громади Миколаївщини потребують нових підходів в розвитку енергоефективності, – Антон Табунщик

Коментарi:

Як долучитися до проєкту уряду Німеччини «Енергія сонця для діточок».

Під час робочої поїздки до Києва перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик провів зустріч із керівницею Держагентства з енергоефективності та енергозбереження України Ганною Замазєєвою.

Обговорили новий проєкт за підтримки Уряду Німеччини – «Енергія сонця для діточок», що нещодавно анонсувало агенство.

«У його рамках заклади дошкільної освіти зможуть отримати геліосистеми для для безперебійного постачання гарячої води», – повідомив Антон Табунщик.

Відповідні заявки громади мають подати до 12 листопада, і згідно подальшого конкурсу, сонячні системи отримають 18 громад. Докладніше про проєкт можна дізнатися тут – https://bit.ly/3QsgLV1

Також під час зустрічі обговорили можливість відкриття в Миколаєві регіонального офісу декарбонізації та плани з деяких проєктів із енергоефективності з залученням миколаївських медичних закладів.

«Такі інціативи важливі для більш ефективного розвитку саме на місцях. Миколаївщина, як і вся Україна, крокує до сучасних стандартів та модернізації. Тому працюватимемо для долучення наших громад до всеукраїнських проєктів та програм. Будемо кращими!» – зазначив Антон Табунщик.