Львівській пенсіонерці та її спільникам загрожує 10 років в'язниці за спробу продажу кілограма ртуті у Миколаєві

Коментарi:

Затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо трьох осіб за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збуту отруйної речовини в особливо великих розмірах, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч.4 ст.321 КК України).

У ході досудового розслідування було встановлено, що 69-річна мешканка Львівської області та двоє її знайомих чоловіків з Херсона у віці 54 та 64 років збиралися продати майже кілограм металевої ртуті. Пенсіонерка залишилася вдома і давала вказівки спільникам телефоном. А чоловіки прибули до Миколаєва, де після отримання 800 тисяч доларів за товар були затримані поліцією. Пізніше було затримано і «главу компанії».

Під час обшуків у затриманих було виявлено гроші та чернові записи.

Фігурантам кримінального провадження оголосили про підозру за частиною 4 статті 321 Кримінального кодексу України, яка стосується незаконного провадження, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збуту отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.

Наразі слідчі завершили розслідування, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду та ухвалення рішення відповідно до чинного законодавства. Якщо вину фігурантів буде доведено, їм загрожує до десяти років позбавлення волі.