Голова держави роздав ордени вихованцям миколаївського спорту

Коментарi:

Володимир Зеленський зустрівся з переможцями ІІІ Європейських ігор у Польщі, на яких збірна України виборола третє загальнокомандне місце.

Президент запевнив, що держава й надалі підтримуватиме спортсменів і попри численні виклики не залишить спорт поза увагою. Володимир Зеленский вручив нагороди чемпіонам та медалістам Ігор. Серед них велика група вихованців миколаївського спорту.

Зокрема, фехтувальниця Ольга Харлан, яка виграла особистий турнір у жіночій шаблі, отримала орден князя Ярослава Мудрого ІV ступеня. Байдарочник Олег Кухарик, який на Іграх виборов «золото» та «срібло», удостоєний ордена «За заслуги» ІІ ступеня.

Ордени «За заслуги» ІІ ступеня отримали стрибуни у воду – дворазовий чемпіон Ігор Олексій Середа та чемпіон Олег Колодій.

Нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня дворазова чемпіонка Ігор, стрибунка у воду з 10-метрової вежі Ксенія Байло.

Особливо відзначимо 20-річного Данила Коновалова. Він, єдиний з орденоносців, хто продовжує представляти Миколаївську область на змаганнях, є вихованцем Миколаївської КЮСШ «Україна» (директор Сергій Гуменюк), тренерів Валентини Веприк та Олени Безрукової. В Жешуві Данило виграв «золото» у змішаному командному турнірі і став чемпіоном в синхронних стрибках на «олімпійському» триметровому трампліні.