Японська кухня: найпопулярніші роли в Японії

Коментарi:

У всьому світі відома японська кухня завдяки витонченому смаку та застосуванню оригінальних інгредієнтів. Популярністю користуються суші/роли, представлені у величезному асортименті.

Їх можна спробувати не тільки в суші-барі, а й замовити суші Київ із швидкою доставкою кур'єром. Це вигідна та затребувана послуга, якою користується більшість любителів японської кухні. У цьому гарантується якість, свіжість, оперативність доставки.

Найпопулярніші роли в Японії: огляд пропозицій

У класичному варіанті суші складаються з рису та начинки, якою можуть бути використані різні інгредієнти. Це морепродукти, різні види риби, овочі та фрукти, вершковий сир та ін.

Традиційно до суші подають соєвий соус, пасту васабі, маринований імбир. Найпопулярніші роли в Японії:

  • нігірі;
  • маки;
  • темаки;
  • урамаки;
  • футомаки.

Нігірі – найпоширеніший різновид суші. Це грудочку рису невеликого розміру, на який зверху викладають скибочку риби. В основному це лосось, тунець або вугор.

Для надання вишуканого смаку в рис додають спеціальний оцет та спеції. Відмінною особливістю японської кухні – пильна увага до дрібниць. Це дозволяє досягти збалансованого присмаку і насолодитися кожним ролом. Родзинка нігірі – свіжість усіх інгредієнтів та гармонійний смак.

Маки – найпростіші та найшвидші у приготуванні роли. Для їх приготування заздалегідь зварений рис викладають на лист норі (морські водорості), додають начинку та акуратно згортають у рулет.

Наступний крок – розрізання ножем на однакові шматочки. Як правило, це 6-8 ролів з оригінальним смаком та текстурою. Поширені начинки – свіжий огірок, лосось, тунець, авокадо та ін.

Темаки – японський вид суші, що подають у формі конуса. Це ідеальний варіант для легкого та смачного перекушування «на ходу». На лист норі викладають рис із начинкою, згортаючи в конус. Це популярна закуска у Японії, а й у всьому світі.

Відмінною особливістю урамаки є наявність рису зовні, а всередині начинка, загорнута в норі. На відміну від звичайних маки, вони мають привабливий зовнішній вигляд і м'яку текстуру завдяки особливій технології приготування.

Футомакі – японські роли великого розміру з багатошаровою начинкою. За рахунок різноманітності начинки (морепродукти, м'ясо, риба, овочі та ін) це поживна закуска, яку подають як окрему страву.

На сайті мережі суші-барів Evrasia.in.ua можна недорого замовити різні види ролів. Це можуть бути як класичні, так і фірмові, вегетаріанські, запечені, гострі та ін.

У чому користь суші?

За умови професійного приготування свіжих продуктів суші корисні для організму. Завдяки збалансованому компонентному складу зміцнюється імунітет, покращується робота ШКТ, ендокринної системи та нормалізується обмін речовин.

Це профілактика онкологічних захворювань, оскільки інгредієнти, що використовуються, мають антиканцерогенні властивості і є природними антиоксидантами.