Як правильно користуватися гелем для вмивання

Коментарi:

Очищення – один із найважливіших етапів догляду за шкірою обличчя. Тому правильний вибір і використання засобу для вмивання безпосередньо впливає на якість цього етапу і на здоров'я шкіри в цілому.

У статті ми розберемося як правильно використовувати гель для вмивання, щоб очищення приносило лише користь, а не дискомфорт.

А знайти гель, який підійде тобі найкраще, ти можеш в мережі магазинів косметики ISEI https://isei.ua/kosmetika-dlya-litsa/kosmetika-dlya-ochishcheniya-kozhi-litsa/gel-dlja-lica Там працюють професіонали у сфері б'юті, які допоможуть обрати справді ефективний догляд.

Чим користуватися для очищення шкіри обличчя

Сучасний ринок косметичних засобів пропонує безліч варіантів очисників для обличчя у різних форматах. Це може бути гель, пінка, мус, молочко чи інший формат, але це не головне. Ти можеш вибрати будь-який із них або навіть кілька, щоб чергувати між собою у догляді. Найважливіше, щоб твій засіб для вмивання відповідав таким критеріям:

  • м'який склад: ніяких жорстких ПАР, на зразок SLS або SLES;
  • відповідність типу шкіри: жирний тип віддасть перевагу засобам із себорегулюючими компонентами або з вмістом кислот, а сухий хоче, щоб очищувач міг ще й зволожувати;
  • комфортність: після очищення повинно бути відчуття сухості, стягнутості чи навпаки, жирності.

Якщо твій очисник відповідає цим пунктам, швидше за все, етап очищення тобі приємний та комфортний.

Види гелів для обличчя

Самих гелів для обличчя існує безліч на будь-який смак та під будь-який запит шкіри. Розгубитися під час виборів цього косметичного продукту дуже легко. Тому щоб полегшити тобі життя, ми розділили їх на три умовні категорії.

Пом'якшуючий

Пом'якшувальні гелі – підходять всім типам шкіри, особливо сухої та чутливої. Зазвичай вони містять такі компоненти як гіалуронова кислота, алое або пантенол, які можуть відмінно зволожити шкіру, пом'якшують її та нейтралізують відчуття сухості та стягнутості. Чудовий вибір для ранкової рутини.

Очищаючий

Очищувальні гелі – вибір комбінованої, жирної та проблемної шкіри. Впораються з видаленням забруднень і надлишку себуму. Можуть містити саліцилову кислоту, що підкислює pH жирної шкіри або екстракти рослин, які допомагають боротися запальними процесами та забезпечують відчуття свіжості після очищення, не пересушуючи при цьому.

Оновлюючий

Обновлюючі гелі працюють як ексфоліант. Містять такі інгредієнти як фруктові кислоти (гліколева, лимонна, молочна) або ензими, які допомагають відлущувати ороговілі клітини, покращити текстуру шкіри та сприяють процесам відновлення та регенерації.

Перед вибором гелю для вмивання важливо враховувати свої потреби, тип шкіри та склад засобу. А щоб точно не помилитися, рекомендуємо звернутися до фахівця.

Як застосовувати гелі для обличчя

Користуватися гелями для вмивання – зовсім нескладно, проте щоб очищення було ефективним, слід дотримуватись певних рекомендацій.

  1. Використовуй для вмивання лише теплу воду.
  2. Перед використанням гелю або іншого очищувача у вечірній час зніміть макіяж за допомогою міцелярної води або гідрофільних засобів.
  3. Змочіть обличчя водою, а сам гель нанеси на вологі долоні, вспень, і вже піною можеш вмиватися.
  4. Вмивайся м'якими масажними рухами.
  5. Довго терти не потрібно, час безпосереднього процесу вмивання не повинен тривати більше однієї хвилини.
  6. Пам'ятай, що після вмивання шкіру потрібно зволожувати (тоніками, сироватками, есенціями, а потім кремом).

Саму процедуру очищення слід проводити двічі на день: вранці та ввечері. Так ти зможеш підтримувати шкіру в хорошому доглянутому стані і мінімізуєш або уникнеш таких нюансів як забиті пори та висипання. І, звичайно, незважаючи на наші рекомендації, завжди читай інструкцію косметичного засобу та дотримуйся вказівок щодо використання від виробника.