На війну вже гонять російських студентів-медиків, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на шосту вечора 6 червня

Триває 468 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Противник завдав 35 ракетних ударів, із застосуванням крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Усі ракети було знищено. Також ворог завдав 30 авіаційних ударів та здійснив 43 обстріли з РСЗВ.

Цієї ночі з метою недопущення просування наших військ російські терористи підірвали внутрішні конструкції Каховської ГЕС. Близько 80 населених пунктів знаходяться в зоні підтоплення.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби відбулось 28 бойових зіткнень.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Обстріляв Одрадокам’янку та обласний центр.

Російські окупаційні війська продовжують зазнавати втрат на полі бою. У ворога багато поранених, не вистачає медичного персоналу. Вже залучають студентів-медиків рф до роботи у прифронтових військових медичних установах. Їх, зокрема, на 20 днів звезли до Токмака Запорізької області для проходження стажування в бойових підрозділах.

В Олексіївці Херсонської області на території школи загарбники облаштували польовий шпиталь. Там перебуває 25 військовослужбовців-медиків.

Авіація сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 9 пунктів управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, ЗРК, 14 артилерійських підрозділів та 16 інших важливих цілей ворога.