Знайшли заміну заарештованому голові Верховного Суду

Коментарi:

6 травня на засіданні пленуму Верховного Суду обрали нового голову ЗС, ним став голова Касаційного кримінального суду Станіслав Кравченко.

За Кравченка проголосували 108 суддів із 148 присутніх.

Під час засідання розпочалася суперечка між суддями щодо того, чи варто зараз обирати голову Верховного суду.

Станіслав Кравченко народився 5 березня 1967 року у селі Одинці Козелецького району Чернігівської області. 2017-го був призначений суддею Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду, а 8 грудня очолив цей суд.

У листопаді 2021 року Кравченка було повторно обрано на посаду голови Касаційного кримінального суду.

У 2017 році громадська рада доброчесності дійшла висновку про те, що він не відповідає критеріям доброчесності та професійної етики. Причиною для цього стало повідомлення липових відомостей у декларації доброчесності щодо участі у прийнятті рішень із порушенням Конвенції про захист прав людини та основних свобод, а також ймовірне недекларування ділянки площею 900 квадартних метрів у Козельці.

Колишнього голову Верховного Суду миколаївця Всеволода Князєва детективи НАБУ затримали нібито під час одержання хабара у $2,7 млн і провели обшуки. Суд заарештував його до 14 липня з можливістю внесення застави до 107 мільйонів 360 тисяч гривень.