В Одесі вже готують пляжі, що на Миколаївщині море під забороною

Коментарi:

Від Ланжерона до 16-ї станції Великого Фонтану

В Одесі видали наказ про підготовку доступу до окремих пляжів за умов правового режиму воєнного стану.

"Спільний наказ визначає комплекс заходів, за умови виконання яких буде надано можливість доступу для відвідування громадянами окремих пляжних зон, для оздоровлення з можливістю купання у морі, у межах берегової лінії міста Одеси – від пляжу "Ланжерон" до 16 станції Великого Фонтану".

Відповідний наказ видали начальник Одеської РВА та командувач ОУВ "Дунай". Там зазначили, що це наказ не про відкриття пляжів, а про "умови, за яких можуть бути відкриті пляжі".

Остаточне рішення про відкриття пляжів обіцяють ухвалити після 5 червня.

Раніше представник оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук повідомляв, що курортного сезону в Одесі у 2023 році не буде, а влада не відкриватиме пляжі для публічного доступу.

А на Миколаївщині море цього року буде недоступне, лише деякі місця для відпочинку будуть відкриті. Про це заявив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

«Море відкрити не можемо. Щодо внутрішніх водойм питання з військовими зараз узгоджується. Є розуміння, що їх буде відкрито для людей приблизно з початку червня. Буде відповідне розпорядження. Ми його називаємо "умовний" туристичний сезон, але всі внутрішні водоймища, парки та інші зони, які не прифронтові, будуть відкриті, – зазначив Віталій Кім.