У Миколаєві судять продавців одного кілограма ртуті, які хотіли заробити $900 тисяч

Коментарi:

Обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

У Центральному районному суді міста Миколаєва розглянуто клопотання про обрання запобіжних заходів мешканці Львівщини та двом чоловікам з Херсонської області, підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення.

Жінка придбала у невстановлених осіб один кілограм «ртуті металевої», достовірно розуміючи, що це небезпечна отруйна речовина, обіг якої обмежено. Ртуть планувала продати. Для цього залучила двох мешканців Херсонської області, які повинні були підшукати потенційних покупців.

Кілограм ртуті планували продати за 900 тисяч доларів і згодом знайшли потенційного покупця. А сам він повідомив правоохоронні органи та діяв під їхнім контролем.

В подальшому, всіх трьох було затримано. За результатами розгляду клопотань суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 2 684 000 гривень.

Щодо інших двох фігурантів провадження, судом обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 134 200 гривень. Повідомляє прес-служба Центрального районного суду міста Миколаєва