Особливість їзди в літній період

Коментарi:

Здається, що зима з осінню зумовлені складністю водіння? Дійсно, короткий світловий день, погана видимість, ожеледь або сльота, снігові замети в холодну пору року приносять водієві масу проблем.

Проте й в літній період є певні умовності, які повинен знати кожен автомобіліст. Дізнаємося, як автоцивілка онлайн, простий догляд за машиною і дотримання деяких рекомендацій зроблять літнє водіння безпроблемним.

Підготовка

Загалом, як і до будь-якого сезону, до літа необхідно також підготуватися – тому огляд машини обов'язковий. Перевірте ходову частину, охолоджувальну та гальмівну системи. Слідкуйте, щоб охолоджувальна рідина завжди була залита про запас для запобігання перегріву двигуна. Деякі водії запасаються різними засобами для захисту скла, салону та лакофарбового покриття від сонця, спеки.

Страховка

Багато хто вважає, що в літній час у страхуванні нема потреби, навіть обов'язкове намагається «відтягнути». Однак, упускає звичайну статистику – до 40% річних аварій припадає на літній період, тому для економії грошей та часу краще все-таки оформити автоцивілку онлайн, а в багатьох випадках не зашкодить й КАСКО.

Аварійні ситуації

Як уже говорилося, влітку ДТП також – не рідкість, в основному це пов'язано з:

  • Збільшенням потоку транспорту – якщо взимку багато людей воліє їздити на громадському, то з настанням теплих днів починають виїжджати на своєму.
  • Спека – вона діє на всіх по-різному. Одні постійно втомлені, неуважні, інші – різкі, з агресивною манерою водіння. Таке поєднання зазвичай призводить до аварій.
  • Сонце – на його рахунку не мало ДТП. Яскраве світло, що ріже око, сліпучі відблиски з поверхонь навколишніх машин, «сліпі» плями можуть вивести з ладу навіть найдосвідченішого водія.
  • Несподівані перешкоди – не варто забувати, що в будь-який момент під колесами може виникнути дитина, яка вибігла на дорогу, велосипедист, мотоцикліст.
  • Погодні умови – влітку вони також впливають на рух. Липка дорога, дощі, грози можуть таїти в собі не меншу небезпеку, ніж ожеледь чи снігові замети.
  • Ремонт доріг – його зазвичай переносять на теплу пору року, коли не помітити попереджувального знака, можна потрапити в небезпечну ситуацію.

Що ще потрібно врахувати влітку?

Є й інші речі, які, на перший погляд, можуть здаватися незначними й водночас завдати шкоди:

  • Шини – вони мають бути обов'язково літніми та незношеними, щоб було хороше зчеплення з дорогою особливо під час дощу або на розпеченій трасі.
  • Швидкісний режим – запізнюючись, краще все одно не перевищувати швидкість. У зв'язку зі збільшенням потоку машин та сповільненою реакцією багатьох водіїв підвищується ризик аварії.
  • Речі в машині – не залишайте техніку, аерозолі, їжу, косметику, ліки, вейпи, різноманітні девайси, навіть воду в пляшці, банці в салоні. Якщо одні можуть просто зіпсуватися, інші від температури можуть у буквальному сенсі вибухнути, пошкодивши салон чи скло, аж до самозаймання авто.

Як видно, улюблена більшістю автомобілістів літня пора має безліч умовностей, недотримання яких може призвести до сумних наслідків. Тому краще на них заздалегідь звернути увагу, аби їзда в теплу пору року приносила виняткове задоволення.