На Миколаївщині суд встановив заставу в 4,8 млн гривень віце-меру-казнокраду, який наживався на оборонних замовленнях

Коментарi:

В умовах воєнного стану строк дають більший.

Жовтневий районний суд Миколаївської області задовольнив клопотання слідчого, погодженні з процесуальним керівником Миколаївської обласної прокуратури, та обрав запобіжний захід двом посадовим особам Вознесенської міської ради та підприємиці.

Це кримінальне тріо підозрюються у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинененому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Їх триматимуть під вартою з правом внесення застави. Суд визначив розмір застави для посадових осіб міської ради у розмірі 4,8 мільйони гривень і 300 тисяч гривень, а підприємиці – понад 2 мільйони гривень.

За клопотаннями сторони обвинувачення чиновників відсторонено від займаних посад. Підозрювані забезпечили проведення виконавчим комітетом Вознесенської міської ради закупівлю транспортних засобів – напівпричепів, без використання електронної системи закупівель «Prozorro” за завищеними цінами.

В СБУ уточнили, що затримали віце-мера Вознесенська за підозрою у розкраданні бюджетних грошей на закупівлі оборонної продукції.

Внаслідок чого заволоділи коштами місцевого бюджету Вознесенської міської ради у розмірі майже 1 мільйон гривень, повідомили в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.

Досудове розслідування здійснюють працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області за оперативного супроводу УСБУ в в Миколаївській області.