На Миколаївщині СБУ спіймала шпигуна під час виконання розвідування

Коментарi:

Контррозвідка СБУ затримала на Миколаївщині чергового російського агента, який передавав локації Сил оборони.

Він об'їжджав прифронтові території та приховано фіксував місця базування особового складу та техніки українських захисників. Намагався знайти склади із озброєнням та боєприпасами ЗСУ, у тому числі іноземного виробництва.
Також агент передавав окупантам інформацію про наслідки їх повітряних атак із використанням фосфорних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню «Град» та іранських безпілотників Shahed.
Отримані розвіддані використовувалися для підготовки нових та повторних ударів по Миколаївщині, насамперед по Очакову. Контррозвідники СБУ спіймали агента під час виконання розвідзавдання.
Затриманий – місцевий житель, якого дистанційно залучили до співпраці. Розвідувальну інформацію він передавав російській спецслужбі через месенджер як текстові повідомлення. Під час обшуку у зловмисника знайдено телефон, який використовується для спілкування зі своїми кураторами.
СБУ повідомила затриманого про підозру за ч. 2 ст. 111 КК (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Продовжується досудове розслідування. Шпигунові загрожує довічне позбавлення волі, повідомили у прес-службі СБУ.
Контррозвідувальні заходи проводили працівники УСБУ у Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури.