Тисячу російських зеків на Луганщині готують до «утилізації» за скороченою програмою, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 22 травня.

Йде 453 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні противник завдав 6 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 65 обстрілів з РСЗВ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби там відбулось 37 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій – Бахмут та Мар’їнка.

На Херсонському напрямку противник обороняється. Постраждали Михайлівка, Козацьке, Бургунка, Тягинка, Молодіжне і Кізомис та Херсон.

На тлі значних втрат живої сили, російське військовим керівництво прийняло рішення щодо скорочення до 10 днів строку підготовки особового складу із числа засуджених. Їхній базовий табір розгорнуто у Старобільському районі Луганської області. Раніше туди привезли 1000 російських зеків. Підготовку тоді планували проводити протягом чотирьох тижнів.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, а також 7 – по його ЗРК.

Було знищено три розвідувальних, а також п’ять ударних дронів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п’ять районів зосередження особового складу, два склади боєприпасів, три артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, два пункти управління, станцію радіоелектронної боротьби, ЗРК.