На Південноукраїнській АЕС дали оцінку стану ядерної безпеки

Коментарi:

На Південноукраїнській АЕС завершилася планова перевірка стану ядерної безпеки. Комісія працювала з 15 по 19 травня.

Південноукраїнська атомна станція – другий підрозділ, який перевірили. До складу комісії, окрім фахівців дирекції НАЕК, увійшли інспектори з Хмельницької, Запорізької та Південноукраїнської АЕС. Перевіркою було охоплено 24 підрозділи атомної станції. Інспекція цього року мала певні особливості: окрему увагу приділили впровадженню технології поводження з відпрацьованим ядерним паливом Holtec.

Протягом тижня інспектори проводили комісійні обходи обладнання та робочих місць персоналу, вивчали документацію, аналізували показники безпеки. Приділили увагу виконанню заходів з її підвищення, модернізації та реконструкції обладнання і систем, важливих для безпеки. Вивчили стан виконання актів-приписів державних наглядових органів та актів попередніх перевірок. Підсумовуючи роботу комісії, її голова директор департаменту з відомчого нагляду НАЕК «Енергоатом» Олександр Богун зазначив: «Стан ядерної безпеки задовільний та в цілому відповідає вимогам норм, правил і стандартів ядерної безпеки. Зауваження, які виявлені, не впливають на поточний стан не перешкоджають безпечній експлуатації енергоблоків. Для усунення зауважень будуть розроблені коригуючі заходи».

Такі перевірки проводяться кожні два роки, повідомили в управління інформації та громадських зв’язків Південноукраїнської АЕС.