У захопленій Каховці окупанти проводять «перепис населення» , – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 20 травня.

Розпочалася 451 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні противник завдав 6 ракетних та 62 авіаційних удари, а також здійснив 65 обстрілів з РСЗВ.

Найгарячіші бої велися за Бахмут, Мар’їнку та в районах Авдіївки, Степового і Новомихайлівки.

На Херсонському напрямку ворог продовжує оборонятися. Завдав авіаційного удару по Кізомису, обстріляв Золоту Балку, Берислав, Зеленівку, Степанівку, Кізомис та Херсон.

Окупанти продовжують "паспортизацію" населення в захопленій Каховці. Щоб пришвидшити цей процес загарбники проводять демонстративні рейдові заходи, які мають на меті залякати людей можливою мобілізацією та відчуженням майна. Зокрема, окупанти здійснюють поквартирні та побудинкові обходи. Проводять "перепис населення" та здійснюють психологічний тиск. Також ворог погрожує українським громадянам, які відмовились від отримання російського паспорта, примусовим виселенням із власних осель та відключенням від електроенергії.

Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та техніки, а також 8 – по ЗРК, знищили три крилатих ракети “Калібр”, 18 ударних БпЛА “Shahed”, 4 баражуючих боєприпаси “Ланцет” та 10 розвідувальних БпЛА.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, сім районів зосередження озброєння та техніки, два артпідрозділи, шість станцій радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію ЗРК С-300.