Порти Миколаєва в «зерновий коридор» не включали, Ердоган говорив лише про можливість вивести турецькі судна, – Васьков

Коментарi:

Вони заблоковані з 24 лютого.

За даними заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрія Васькова, «зерновий коридор» за рахунок портів Миколаєва розширятися не буде.

«Стосовно Миколаєва і тієї інформації, яка з’явилась в ЗМІ – це некоректний переклад. Президент Туреччини Реджеп Ердоган говорив про можливість виходу заблокованих турецьких суден з Миколаєва. Йдеться виключно про судна, які були заблоковані в портах до 24 лютого.

В портах «Одеса», «Чорноморськ», «Південний», «Миколаїв» та «Ольвія» загалом заблоковано 44 судна. Шість із них них – судна турецьких судновласників. І мова йшла про можливість евакуації цих суден. Для цього потрібні гарантії безпеки і посередник, яким Туреччина готова бути для своїх суден. Ми, зі свого боку, запропонували, щоб Туреччина виступила посередником для розблокування і виходу інших суден. Туреччина на це принципово погодилась», – сказав Васьков.


Також він повідомив, що дати виведення з портів суден, які там заблоковані, немає. «Це безпекове питання, і над ним працюють відповідні структури», сказав високопосадовець.