9-річного хлопчика, який підірвався на міні, врятували у Миколаївській обласній дитячій лікарні

Коментарi:

Завдяки професіоналізму лікарів та обладнання

У селищі Березнегувате Баштанського району підірвався на міні 9-річний Владислав.

Хлопчик водив корову на різні пасовища і на одному з них вибухнув на міні. Тварина загинула дома. А хлопчик отримав осколкові поранення. Ме

дикі Миколаївської обласної дитячої лікарні виборювали життя Владислава протягом трьох тижнів. Крім професіоналізму лікарів врятувати хлопчика допомогло обладнання, придбане коштом фандрейзингової платформи United24.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"У хід" йшли апарат штучної вентиляції легень (дитячий), анестезіологічний (наркозно-дихальний) апарат. Сучасна штучна вентиляція легень для дітей та дорослих теж, до речі, перш за все, має бути безпечною. Тобто, яка враховує вентиляційні потреби кожного окремого пацієнта. Це особливо актуально, коли пацієнти мають мінно-вибухову травму, контузію легень, тяжку травму органів грудної порожнини. Тому апарати ШВЛ експерт класу особливо актуальні під час воєнних дій. А з допомогою наркозно-дихального апарату ми проводили анестезію. Через монітор пацієнта контролювали гемодинаміку: тиск, пульс, сатурацію у Владислава. Він був у нас під повним контролем. І погладшав!», – розповідає головний лікар Миколаївської обласної дитячої лікарні Олександр Пліткін.

Нагадаємо, що створення глобального проекту United24, який має на меті об'єднати людей з усього світу в їхньому бажанні допомогти нашій державі, ініціював Президент України Володимир Зеленський.