У росіян рухнули ще два фланги під Бахмутом

Коментарi:

ЗСУ оточують місто з півночі та півдня.

Сили оборони України продовжують просування на флангах у районі Бахмута.

Росіяни сконцентрували на Бахмутському напрямі величезні сили, у самому місті бої йдуть у південно-західній частині.

Наші мають успіхи на південних та північних флангах під Бахмутом. Там вдається просуватися вперед, незважаючи на запеклий опір російських загарбників.

«Поки що ми поділяємо цю ситуацію: місто та передмістя. У передмісті ми продовжуємо активні дії – це північ та південь, учора я говорила, наскільки ми там просунулися. З одного боку, це здається невелика відстань. Йшлося приблизно 20 квадратних кілометрах. І вчора ми назвали дані обома флангами: по одному десь 500 м, а по іншому близько 1 км», – зазначила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона наголосила, що на Бахмутському напрямку загарбники сконцентрували значні сили. Кожен звільнений метр української землі дається ЗСУ дорогою ціною.

«Потрібно розуміти вартість цього поступу. Там дуже складно виконувати бойові завдання, бо ворог сконцентрував величезну кількість своїх зусиль. І, власне, там кожен метр – це як 10 км. просування в інших умовах», – переконана заступниця міністра.

Жорстокі бої ведуться і в самому Бахмуті, в його південно-західній частині.

«Щодо самого Бахмута. В основному зараз точаться бої на південно-західній частині. Але ми цю частину контролюємо станом на даний момент, і ворогові не вдається здійснити свої плани. Тобто атаки продовжуються і наші ці атаки відбивають», – сказала Маляр.